Bandet

Bandet
Efter träningen en sommarkväll någonstans i Sifferbo Gagnef Dalarna..Från vänster: Kalle Wahlbro, Christer Damm, Sören Löken Löfgren och Guma Hammar

2009-06-06

Gröna gubbar

Fredag....äntligen säger många och jag med Veckan som gick var arbetssam, långa dagar men nu är det bara en vecka kvar till den efterlängtade semestern..5 veckors ledighet!! Innan jag åkte hem så passade jag på..ja passade på är väl fel ord, jag fick order om att handla litet mat innan jag åkte hem, så bilen stannade vid Willys i Borlänge starx före klockan 18:05..På väg in så mötte jag en gammal bekant, en av de första som jag spelade med över huvud taget i Borlänge. Vi började prata litet musik, det visade sig att han inte hade en aning om att gamla Lökens band eller Blue Feet som det heter, var ett aktivt gäng fortfarande..

Lasse Svensson, känd profil i Borlänge, var basist men han sjöng också..Så här blev det..

Det var 4 killar för 43 år sedan!! som av någon anledning blev tillsammans i ett popband..Anders Thelander spelade trummor, Leif Green spelade sologitarr.Italienska gitarrer-ZeroZette-.Lars Svensson skulle spela bas(Kent ) och sjunga, och Kalle Wahlbro skulle spela kompgitarr..Men, det var svårt att basa och sjunga, så Lars och Kalle bytte instrument med varandra..och gruppen The Greenbutlers var född..The gröna kyparna..Vi var inte miljömedvetna på något vis,namnet lät väl bra tyckte vi då..Anders kände en företagare i Gylle-idag är det Emmaus som huserar i lokalen-som hade en firma med namnet ALÅ Stoppmöbler.Tack vare denna människa fick vi näring åt vår musikalitet, på kvällarna plockades instrumenten fram i källaren och tillsammans framförde vi vårt stora slagnummer Boys med Beatles..Ingen förutom Lasse vågade sjunga, så det var fascinerande hur han hann med alla ord i låten , han sjöng både leadvocal och kör..svarade sig själv..
The Greenbutlers nådde aldrig fram till den stora publikens kännedom utan efter en tids spelande bland soffor och andra möbler avled alla de gröna kyparna för att sedan uppstå igen i andra formationer..Men se det-det är en annan historia!

2 kommentarer:

  1. var inne på nätet och hittade en inspelning från Mora, lät ju riktigt bra!! Hoppas att få höra er live snart!!

    SvaraRadera
  2. Kanon.Lasse..Visst kan man hålla på med det man gillar..eller>??

    SvaraRadera